Δραστηριότητες με έμφαση στην Πρόληψη

Δραστηριότητες με έμφαση στην Πρόληψη

  • Ομάδες εκπαίδευσης και στήριξης γονέων: έχουν ως στόχο την παροχή στήριξης σε γονείς, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά στις απατήσεις του ρόλου τους μέσω μιας διαδικασίας μοιράσματος και αλληλοϋποστήριξης. Ταυτόχρονα οι γονείς εκπαιδεύονται μέσα από τον πειραματισμό σε πιο δημιουργικές και υγιείς μορφές επικοινωνίας και συμπεριφοράς.
  • Ανοιχτές δωρεάν διαλέξεις για γονείς: Αφορούν ποικίλη θεματολογία και έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των γονέων γύρω από σημαντικά ζητήματα γονεϊκότητας και ψυχικής υγείας του παιδιού.
  • Βιωματικά εργαστήρια ψυχοσυναισθηματικής ανάπτυξης για παιδιά και εφήβους: Έχουν ως στόχο την καλλιέργεια στα παιδιά και τους εφήβους που συμμετέχουν δεξιοτήτων και συμπεριφορών που προάγουν την ψυχική τους υγεία και την ομαλή ψυχοσυναισθηματική τους ανάπτυξη.
  • Ομάδες Επαγγελματικού Προσανατολισμού για Εφήβους: Όπως φαίνεται και από τον τίτλο, οι ομάδες αυτές μπορούν να αποτελέσουν ένα εργαλείο στήριξης για τον/ την έφηβο που βρίσκεται μπροστά στο σταυροδρόμι των επαγγελματικών επιλογών και μία διέξοδο στις αγωνίες και τους προβληματισμούς που αυτό συνεπάγεται.

Related posts

Συμβουλευτική Γονέων

Συμβουλευτική Γονέων

Σε κάθε περίπτωση η στήριξη και η τακτική επικοινωνία και συνεργασία με τους γονείς αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την αποτελεσματική πορεία...

Posted